Забій худоби на бійнях проводиться поетапно:
- Жолобами тварин відправляють на завод. …
- Для забою використовують пістолет із металевим стрижнем. …
- Панель стійла відчиняють, і тварину підвішують на гак за задні ноги.
- Гостро заточеним ножем перерізають трахею для знекровлення туші.
доцільно забивати після відгодівлі або нагулу, віці 11/2-2 років. Племінних тварин використовують для відтворення стада 5-10 років. Зростання тварин триває до 5 років, у деяких пізньостиглих порід до 6-7 років. Статева зрілість настає у телиць у 7-9 міс, у бугаїв у 6-8 міс.
Технологія забою великого рогатого худоби включає: оглушення, забій та знекровлення худоби, зйомку шкіри, відділення голови, нижніх частин кінцівок, видалення внутрішніх органів, поділ (розпилювання) туші на напівтуші або четвертини, зачищення, таврування та зважування.