Хвости визначають за градусом. Якщо в струмені фортеця падає до 30 ° при першій перегонці, а при другій – до 40 °, то збирання тіла припиняють і починають збирання хвостів – до 20 °. Можна і нижче, але в цьому немає доцільності. Як правило, при першій перегонці у фруктових і зернових браг «тіло» роблять менше.11 січ. 2021р.
Як відокремити хвости у самогоні?
Як тільки вміст спирту опускається до 40 °, відбір тіла припиняють – далі відбирають хвости, які не виливають, а просто відокремлюють в іншу ємність. Згодом їх можна розвести з водою і дотиснути з них ще кілька етилового спирту.
Чи потрібно відбирати хвости при другій перегонці?
Рідину, що залишилася в перегінному кубі, утилізують (виливають у каналізацію). При перегонці "хвостів" відбирати «голови» не потрібно, тому що їх там їх не міститься – Вони википіли на попередніх етапах.