По можливості рекомендується організувати сніданок після похорону, який символізує «пробудження» покійного в іншому світі. Для цього на могилу приносять їжу (варені яйця, пісне м'ясо, бутерброди), які складають у місці поховання. Самим їсти ці страви не можна.
Коли потрібно нести сніданок на цвинтарі?
Перший сніданок після похорону зазвичай організовують вранці, о 8-10 годині. За традицією, всі члени сім'ї померлого відвідують могилу і приносять на неї трохи їжі (цукерок, солодощів, бутербродів, свіжого хліба тощо).
Що з їжі можна брати на цвинтар?
Не забороняється в поминальні дні приносити на цвинтар продукти харчування та воду. Краще брати просту їжу: печиво, цукерки, яблука, млинці, печені пиріжки, яйця і т.д. д. А ось спиртні напої приносити та розпивати на місці поховання не варто.