У складі не повинно бути нічого зайвого: сама тріскова печінка, трохи солі, іноді – лаврушка та спеції. Жодних «Е-шек» чи консервантів у хорошій консервованій печінці тріски бути не повинно! Хорошою ознакою якісних консервів із печінки тріски буде вказівка, що вона виготовлена за ГОСТом.8 жовт. 2020 р.
Яку печінку тріски краще купувати у консервах?
У правильній банці і печінка тріски правильна: натуральна, кремового або рожевого кольору, щільна по текстурі, з невеликою кількістю жиру прозорого або солом'яного кольору. Справжній делікатес! Шматочки із замороженої сировини завжди темніші, іноді навіть сіруваті.
Як вибрати справжню печінку тріски?
Щоб переконатися, що перед вами дійсно правильна печінка тріски, подивіться на заводське маркування, видавлене на кришці. Асортиментний знак консервів «Печень натуральна тріски» — 010. Ці цифри шукайте на початку другого ряду.