Ґрунт із поверхні цибулин і з коріння акуратно видаляють руками. У суху погоду часник сушать прямо на ділянці протягом 3-5 діб. При настанні дощів – у приміщенні, що добре провітрюється (у дворі, на горищі або веранді). Можна, можливо сушити часник вдень на сонці, а на ніч заносити в тепле приміщення.8 Jul 2016
Щоб цибуля зберігся надовго, після збирання його потрібно добре просушити на сонце. Коли верхній шар лушпиння цибулі остаточно просохне, цибулини нанизуються на мотузку, яку потім необхідно повісити на стіну в сухому і теплому приміщенні (в коморі, наприклад).
Як підготувати часник для сушіння відразу після викопки?
- Часник викопують із грядки лопатою, намагаючись не пошкодити цибулини.
- Акуратно струшують зайву землю.
- Рослини розкладають край грядки в один шар і залишають підсохнути під сонячними променями.
28 Jul 2021
Полежав на грядці цибуля не одразу закладають на зберігання. Його необхідно підсушити протягом 15-20 днів. Чим дощовішим було літо і крупніше цибулини, тим довше проводять сушіння. Сушать цибулю при температурі 23-30 градусів за достатнього провітрювання.