Свіжоморожені каштани потрібно попередньо обсмажити і потім використати, скажімо, у супі з білими грибами. А свіжі неочищені горіхи треба надрізати, накрити фольгою і запікати в духовці близько 20 хвилин, після чого посолити і просто так, як їдять насіння або кукурудзу.
У гарячій воді
- Закип'ятити у каструлі воду.
- Надрізати ножем.
- Промити сирі каштани і додати в каструлю. Варити 2-3 хвилини
- Вимкнути плиту та залишити плоди у гарячій воді приблизно на 15 хвилин.
Oct 20, 2022
Їстівні каштани – це плоди каштана посівного (Castanea sativa) із зовсім іншого сімейства – сімейства Букових (Fagaceae). Саме їх смажатьварять, зацукровають і їдять. Батьківщина їстівного каштана знаходиться між Чорним, Мармуровим, Егейським та Середземним морями.