Як правильно смажити гриби боровики?

1Свіжі молоді боровики вимити, обсушити капелюшки, посолити та смажити протягом 15 хвилин на сковороді з сильно нагрітою олією, часто помішуючи; потім зняти та поставити в тепле місце.

Боровики або білі гриби вважаються одними з найбільш цінних і відносяться до першої категорії грибів, їх потрібно найменше обробляти, хоча в наш час, звичайно, краще заздалегідь відварювати будь-які гриби.

Впоратися з такою нехитрою справою зможе навіть людина, яка не має поняття про складні кухонні процеси. Смажити зібрані білі гриби пропонується двома способами – попередньо відваривши їх або без варіння. Обидва способи гарантують відмінний смак готової страви та її аромат.

Умовно їстівні екземпляри перед підсмажуванням обов'язково заздалегідь відварюють. Це допомагає позбутися мікроорганізмів, що залишилися на їх поверхні, і істотно змінити грибні властивості: отруйність знижується до безпечного рівня або зовсім ліквідується, усувається гіркота.

Related Post