Щоб розморозити такі котлети достатньо викласти їх на обробну дошку або плоску страву, застелену харчовою плівкою і відправити в холодильник. Панування при розморожуванні може обсипатися і стати вологим, тому раджу знову обваляти котлети, щоб при обсмажуванні панування дала хрустку скоринку.
На це питання усі кулінари відповідають однозначно – ні. При розморожуванні можуть втратити форму, та й смажити їх на сковороді буде важче. До того ж, можуть постраждати й смакові якості готової страви, тобто.
Головна помилка у приготуванні м'ясних напівфабрикатів – їх намагаються заздалегідь розморозити. Але виявляється, робити це не можна. Котлети, перці, голубці, битки, сирники – всі ці страви втрачають свою форму, їх після розморожування складніше смажити і можуть постраждати соковитість та смак.
Котлети не потрібно попередньо розморожувати. Взяти спеціальний контейнер для варіння на пару, змастити його будь-яким олією. За бажання можна, можливо промазати решітку розтопленим вершковим маслом. Розкласти заморожені котлети на невеликій відстані один від одного.