Найкраще розмішувати суміш обертальними рухами не менше 15 -20 разів (кіл), тримати пляшечку краще вертикально. Білі грудочки на стінках пляшечки – явище часто і можуть бути пов'язані, у тому числі, з різною водою, яка використовується в лабораторії при складанні рецептур та водою у вас вдома.
Як правильно готувати суміш для дитини?
Необхідну кількість води для приготування дитячого харчування слід закип'ятити та остудити до температури 70-80 °C. Додати мірною ложечкою точно відміряну кількість сухий суміші, ретельно її розмішати і струшуючи пляшечку, остудити до 37-38 ° С і погодувати дитини. Не використовувати суміш після двох годин.
Як зробити суміш, щоб не було грудочок?
У пляшечку наливають воду тієї температури, яка вказана в інструкції на банці суміші. У воду мірною ложкою додають розраховану кількість суміші без гірки. Не навпаки, оскільки саме так порошок розчиниться без грудочок і батькам буде простіше не переплутати співвідношення води та сухої суміші.