Сардельки у штучній оболонці потрібно очистити. Зручніше зробити це перед варінням. Щоб зняти плівку з готових виробів і не обпектися, доведеться спочатку їх охолодити. Заморожені сардельки не потрібно попередньо розморожувати.
Опускати сосиски потрібно в киплячу воду, раніше – не варто, інакше вони можуть розбухнути та втратити форму. Солити воду при варінні сосисок не потрібно.
Сосиски та сардельки піддають термообробці на виробництві, як і варену ковбасу. Тому їх можна вживати в «сиром», то є холодному вигляді: їх уже приготували. Але в гарячому варіанті вони зазвичай смачніші: при тепловій обробці жир, що міститься в них, розтоплюється, і сосиски-сардельки стають соковитішими.