Напівтвердий сир ріжуть холодним. Різання м'якого сиру проводиться загостреним ножем зі спеціальними повітряними кишенями. Це дозволяє отримати шматки рівної форми, які в процесі не прилипатимуть до леза. Сир із пліснявою нарізають кубиками, для цього використовують ніж із широким рівним лезом.
Як правильно різати сир?
Покладіть шматок сиру на обробну дошку боком і наріжте його скибочками, шириною 1-2 сантиметри. Після цього складіть готові скибочки одна на одну і наріжте їх поздовжньо, такою ж товщиною, що і вперше. Останній крок – перевертаємо сир і ріжемо на кубики.
Як тонко нарізати сир?
Трюк дозволяє ідеально нарізати сир, і все, що для цього потрібно, – звичайна овочечистка. У кадрі хлопець бере шматок сиру і кладе його на обробну дошку. Потім він обережно проводить по ньому лезом овочечистки, злегка натискаючи, і отримує ідеально тонку скибочку сиру. Зробити те саме ножем у вас не вийде.