Напівтвердий сир ріжуть холодним. Різання м'якого сиру проводиться загостреним ножем зі спеціальними повітряними кишенями. Це дозволяє отримати шматки рівної форми, які в процесі не прилипатимуть до леза. Сир із пліснявою нарізають кубиками, для цього використовують ніж із широким рівним лезом.
Як правильно різати сир?
Покладіть шматок сиру на обробну дошку боком і наріжте його скибочками, шириною 1-2 сантиметри. Після цього складіть готові скибочки одна на одну і наріжте їх поздовжньо, такою ж товщиною, що і вперше. Останній крок – перевертаємо сир і ріжемо на кубики.
Як загорнути сир у папір?
Відріжте великий квадрат пергаменту, приблизно вдвічі-втричі більше, ніж ваш сир. Покладіть шматок сиру по діагоналі, товстим кінцем у кут, тонким до центру. Загорніть сир, послідовно загинаючи сторони, ніби ви упаковували подарунок.