При підрахунку калорійності смажених страв потрібно враховувати один ключовий момент: 20% кількості олії, яку ви наливаєте на сковороду, вбирається в продукт (котлети, відбивні). Однак якщо ви смажите картоплю, інші овочі, борошняні вироби, не беріть до уваги той факт, що ці страви вбирають масло майже на 100%.
У смаженому на олії – 170 (на 100 г). У смаженому без олії – близько 120 кКал. Підіб'ємо проміжний підсумок: у яєчні з 1 яйця (беремо середній розмір у 60 г, смажимо на олії) міститься близько 100 кілокалорій, у двох смажених, відповідно – у 2 рази більше, т.е.
У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) 100 грам їстівної частини….Харчова цінність та хімічний складЯйце куряче смажене (без олії)".
Нутрієнт | Калорійність |
---|---|
Кількість | 174.6 кКал |
Норма** | 1684 кКал |
% від норми 100 г | 10.4% |