Для цього можна гриби замочити у воді, а потім промити у проточній холодній воді. Грузді. Перед чищенням грузди замочують у холодній воді на добу, періодично змінюючи воду. Потім гриби очищають щіткою до білого кольору, чорні, гнили, місця зрізуються ножем. May 18, 2022
Якщо печериці дрібні, слід ретельно протерти їх сухою серветкою. мити або чистити не обов'язково. З великих також необхідно прибрати землю, потім розрізати на 2-4 частини і зняти з капелюшок тонку шкірку. Ніжки можна або витерти сухою серветкою.
Все, що залишилося на столі, треба почистити. У маслюків і сироїжок ножем треба зняти покривну плівку, під якою захований білий капелюшок. Білі гриби, підберезники та подосиновики достатньо очистити від гілочок, листя та хвої. Після цього капелюшка кожного гриба потрібно розрізати на дві частини, відокремивши його від ніжки.
Гриби, які ви будете використовувати для смаженнятреба пошкребти невеликим гострим ножиком, якщо на них сильні забруднення, після чого протерти серветкою. Якщо лісні гриби дуже брудні, то можна швидко (5-10 секунд) обполоснути водою і висушити рушником.