Необхідно залити 1 чайну ложку продукту склянкою (200 мл) окропу і розмішувати не менше 10 хвилин. Потім настояти ще до півгодини, процідити та відокремити слиз від решти вмісту. Лляний відвар п'ють за півгодини до їди, розділивши на три порції.Dec 26, 2019
Завдяки високому вмісту полісахаридів відвар з насіння льону виявляє обволікаючу та бактерицидну дію при гастриті та виразці шлунка. Лігнани («рослинні гормони»), яких у насінні льону у 100 разів більше, ніж в інших рослинних продуктах, добре відомі як антиоксиданти, що перешкоджають розвитку раку.
Добова доза лляного насіння складає не більше двох столових ложок. Не рекомендується застосовувати насіння у період загострення хронічних захворювань.
Вживайте його вранці натще протягом двох тижнів. Для відвару знадобиться 1 чайна ложка подрібненого насіння льону та 250 мл води. Залийте насіння водою та варіть протягом 10 хвилин після закипання. Відвар краще приймати перед сном протягом двох тижнів.