З лікувальною метою їх корисніше вживати у сирому вигляді, за півгодини до їди, запиваючи водою чи соком. Перепілки не хворіють на сальмонельоз, тому це не небезпечно. Можна також підмішувати сирі яйця в кашу, картопляне пюре або суп, готувати яєчню або омлет.
на день залежно від віку, а дорослим – по 4–6 яєць щодня вранці натще. Їх корисніше вживати сирими, запиваючи гарячою водою. Прийом має бути систематичним, без перерв протягом 3-4 місяців. Вже через два тижні починає проявлятися їхній сприятливий вплив на організм.
Перепелині яйця багаті на вітаміни А, С, РР. Дієтолог Саванна Шумейкер пише, що вітаміну В₁₂ у них на третину більше, ніж у курячих. Це важливо для кровотворення та здоров'я нервової системи. У перепелиних яйця більше мікроелементів, ніж у яйцях інших птахів.
Дітям до 3-х років – не більше 1-2 яєць в день, старше 3-х – 2-3 яйця. Рекомендована норма дорослим – 4-6 штук день. Вважається, що максимум корисних речовин можна, можливо отримати, вживаючи сирі перепелині яйця. Причому без страху за здоров'я.