Самбука розливається у вузькі чарки, підпалюється. Полум'я повинно горіти 5-8 секунд, після чого його гасять сильним видихом і швидко випивають лікер, доки він не охолонув. Це дозволяє максимально розкритися букету напою. У такий спосіб можна випити багато самбуки, особливо у дружній та веселій компанії.
Самбука з мінералкою У спеку можна пити самбуку, розведену холодною мінеральною водою в пропорції 1:2 або 1:3 (одна частина лікеру до двох-трьох частин мінералки). Розведена самбука має легкий анісовий присмак. Відразу після додавання води вона каламутніє. Це нормально та не впливає на смак.
Зазвичай у чашку з гарячим напоєм додають трохи Самбуки, але можна просто запивати лікер кави або чай. Не наливайте багато лікеру – розрахувати дію міцного алкоголю у гарячому вигляді складно.