В основному рекомендують загортати продукти для запікання так, щоб матова сторона виявилася зовні. Нібито так фольга не відображатиме тепло від майбутнього жаркого.4 квіт. 2021 р.
Якою стороною потрібно покласти фольгу на лист?
Експерти підрахували, що здатність глянцевої сторони відбиває 88%, а матова відображає тільки 80% тепла. Тому багато хто рекомендує стелити фольгу на лист дзеркальною стороною назовні, а при обертанні м'яса чи риби – блискучою стороною всередину.
Як правильно використовувати фольгу під час запікання в духовці?
І єдино правильна відповідь – продукти потрібно класти на блискучу сторону фольги, а матову залишати зовні. Якщо фольга тонка, необхідно використовувати два аркуші фольги для запікання або двічі обернути продукти. Також фольгою можна вистелити посуд для запікання, накрити зверху та защипати краї.