Набивати фарш можна руками або за допомогою ріжка. Набиваючи руками, беруть шматок підготовленої череви, зав'язаної з одного кінця, розтягують рукою відкритий кінець череви і вштовхують фарш. Після заповнення фаршем зав'язують другий кінець оболонки, виходить батон. ковбаси. Швидше та легше набивати череву ріжком.
Чим обробляти свинячі кишки щоб вбити запах?
Кишки замочіть у солено-содовому розчині (на 1 л води 2 ст. л. соди та солі) на 3-5 годин.
Як засолити кишки для ковбаси?
Натуральна оболонка для ковбаси зберігається двома способами – заморожування та засолювання. При засолюванні кишки прополіскують у теплій воді, засипають сіллю на 15 хвилин. Потім натурпродукт віджимають, знову солять і зберігають у герметичній ємності при температурі від 0 до +10 ⁰С не більше 12 місяців.