Миття скляною посуду та столових приладів виробляють у двосекційній ванні за наступного режиму: — миття водою з температурою не нижче +40 ºС з додаванням миючих засобів; – Ополіскування проточною водою з температурою не нижче +65 ºС. Вимиті столові прилади ошпарюють окропом з подальшим просушуванням.18 серп. 2022р.
В якому порядку треба мити посуд?
Дотримання послідовності дій під час миття та сушіння посуду: очищення посуду від залишків їжі, замочування посуду, намилювання посуду миючим засобом, чищення посуду, ополіскування, сушіння
Як правильно мити посуд у дитячому садку по Санпіну?
Посуд занурюється в підготовлений розчин, що дезінфікує. Температура води встановлена регламентом не нижче 40 º C. Після миття у першій ванні, посуд поміщають у другий відсік і промивають водою (65º C) із шланга з насадкою типу лійки. Поміщають чисту посуд на решітку для стікання води та сушіння.