Сирі овочі і зелень, призначені для приготування холодних закусок без подальшої термічної обробки, рекомендується витримувати в 3% розчині оцтової кислоти або в 10% розчині кухонної солі протягом 10 хвилин з подальшим ополіскуванням проточною водою.
Помідори, огірки, баклажани, патисони, кабачки, перець, гарбуз, квасолю потрібно відмити від землі в проточній воді і потім ретельно вимити під проточною водою за допомогою щітки протягом 2-3 хвилин і сполоснути кип'яченою водою.
Пам'ятайте, що перед вживанням овочі і фрукти слід ретельно промити під проточною водою руками чи з допомогою щітки. Не рекомендується використовувати для миття плодоовочевої продукції побутові засоби для миття посуду або мила.