Як правильно мити овочі в громадському харчуванні?

Сирі овочі і зелень, призначені для приготування холодних закусок без подальшої термічної обробки, рекомендується витримувати в 3% розчині оцтової кислоти або в 10% розчині кухонної солі протягом 10 хвилин з подальшим ополіскуванням проточною водою.

Помідори, огірки, баклажани, патисони, кабачки, перець, гарбуз, квасолю потрібно відмити від землі в проточній воді і потім ретельно вимити під проточною водою за допомогою щітки протягом 2-3 хвилин і сполоснути кип'яченою водою.

Пам'ятайте, що перед вживанням овочі і фрукти слід ретельно промити під проточною водою руками чи з допомогою щітки. Не рекомендується використовувати для миття плодоовочевої продукції побутові засоби для миття посуду або мила.

Related Post

Лічильник на газ краще ніж за нормативомЛічильник на газ краще ніж за нормативом

Як вигідніше платити за газ за лічильником чи за нормативом? Якщо у квартирі або в приватному будинку встановлено прилад обліку, то плата залежить лише від витрачених кубів. Розрахунок у разі

Апельсин які вітаміни містить і чим кориснийАпельсин які вітаміни містить і чим корисний

– Апельсин – надзвичайно корисний фрукт, у його складі – бета-каротин, фолієва кислота, вітаміни групи В, аскорбінова кислота (вітамін С), вітаміни Н та РР, а також необхідні для нормального функціонування

Втрачена секретка що робитиВтрачена секретка що робити

Що робити, якщо втратив ключ від секретки? Купуємо звичайну торцеву головку, діаметром трохи менше зовнішнього діаметра секретки (Мені треба буде головку на 19), для вірності можна напхати в голівку холодного