В основному рекомендують загортати продукти для запікання так, щоб матова сторона виявилася зовні. Нібито так фольга не відображатиме тепло від майбутнього жаркого.4 квіт. 2021 р.
Якою стороною покласти фольгу для запікання у духовці?
Глянцева сторона лише трохи більш блискуча, ніж матова, і відображатиме трохи більшу кількість тепла. Однак різниця температур настільки мала, що зрештою не буде жодної різниці між смаковими якостями курячого м'яса, запеченого у фользі глянсовою та матовою стороною нагору.
Якою стороною фольги накривати лист у духовці?
Так як матова сторона відрізняється підвищеним зчепленням із продуктами; Якщо ви хочете щось швидко запекти в духовці, то кладіть продукти на глянсову поверхню (вона відбиває теплові промені). Матова сторона у такому разі буде накривати страва. Вона поглине більше тепла, а це означає, що все приготується швидше.