Харчуйте дрібно, тобто, невеликими порціями об'ємом до 280 г не менше п'яти разів на день. Оптимальний годинник: Перший сніданок – 08:00, другий сніданок – 10:30, обід – 01:30, полуденок – 16:00, вечеря 18:30; Проміжок між прийомами їжі не повинен перевищувати 4 години.
Як правильно харчуватися за режимом?
Харчування має бути регулярним, тобто здійснюватися в один і той же час, і дрібним, 5-разовим: сніданок, обід і вечеря – це основні прийоми їжі; полуденок та перекус між сніданком та обідом — проміжні. Перерви між їдою не повинні тривати більше 3-х годин.
Як правильно харчуватись щодня?
Сніданок має становити 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%.. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.