Селера можна їсти сирим – так аромат кореня селери (клубень селери) сильніше розкривається. Селера їдять сирим у різних салатах, наприклад, разом з морквою. Він також особливо смачний у поєднанні з фруктами, такими як яблука, груші, ананаси, мандарини, виноград, а також у соках та смузі.
Селера багатий калієм та вітаміном К, допомагає знизити артеріальний тиск та нейтралізувати небезпечний холестерин за рахунок вмісту фталідів. Вітамін К та фосфор зміцнюють кістки, допомагають запобігати переломам. Гормон андростерон у складі селери збільшує потенцію.
Можна додавати черешки селери у сирому чи запеченому вигляді у різні салати. Саме з черешкового селери можна віджимати корисний сік селери. Кореневий селера утворює щільні і досить великі коренеплоди, які також можна запікати, і смажити, і варити. Їх можна подати як гарнір до м'яса чи риби.