— Взяти в рівних кількостях сухофрукти: інжир, фініки, курага, чорнослив, добре помити, окропити, очистити від кісточок провернути через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Приймати щодня вранці натщесерце (за 30 хвилин до їди) по 1-2 чайні ложки, запиваючи 1 склянкою води з лимоном.
Як правильно їсти курагу?
Найпоширеніший рецепт – 300 г кураги ділять на кілька порцій (мінімум три) і з'їдають протягом дня, запиваючи звичайною або мінеральною водою. Можна приготувати з|із| цієї кількості сухофруктів компот, зваривши ягоди в 2 літрах води, і випити його в кілька прийомів. Варену курагу також можна з'їсти.
Як курага впливає на стілець?
Слабка дія кураги визначається вмістом у ній великої кількості клітковини, яка не засвоюється і досягає товстого кишечника, а за рахунок просування шлунково-кишковим трактом стимулює моторику. Харчові волокна вбирають воду, сприяють збільшенню обсягу та зміні консистенції калових мас.