Традиційно гірчицю подають до столу як приправу та ароматизатор до холодних та гарячих м'ясних страв, використовують при приготуванні вуличних страв з сосисками або ковбасками.. Гірчиця використовується як компонент при приготуванні соусів, у тому числі голландського соусу та майонезу.
Якщо є її кожен деньвона допоможе нормалізувати рівень глюкози в крові. У дослідженні рекомендують вживати її як добавку до їжі, приправи під час приготування страв або як заправку. Насіння гірчиці є багатим джерелом мінералів, таких як кальцій, магній, фосфор та калій.
Гірчиця стимулює апетит, сприяє виробленню слини та шлункового соку, покращує травлення та обмін речовин. Приправа полегшує травлення білків і розщеплює жири. Користь для організму гірчиці очевидна при використанні спеції від головного болю. Вона заспокоює нервову систему та усуває болі.
Зернисту гірчицю використовують як приправу до холодних закусок та м'яса, а також як інгредієнт для різних соусів та маринадів.