Проводимо пальцем вздовж хребта та акуратно відокремлюємо філе від хребта. Також відокремлюємо хребет від іншої половинки філе. Все, хребет з усіма великими кістками ми видалили. І тепер за допомогою звичайного пінцета, видаляємо дрібні кісточки, що залишилися, ви легко зможете відчути кісточки, провівши по філе пальцем.30 дек. 2021р.
Як швидко обробити оселедець для шуби?
Як обробити оселедець
- Відріжте голову разом із грудними плавцями. …
- Розріжте ножем або кухонними ножицями черевце. …
- Відкладіть ікру чи молоки, якщо ви їх їсте.
- Зробіть надріз уздовж спинки: від голови до хвоста. …
- Обережно зніміть шкіру, починаючи з голови. …
- Пальцями проведіть уздовж хребта, намагаючись відокремити його.
Як швидко позбутися кісток у оселедці?
Робимо надріз зверху списки вздовж усієї риби, піддаємо шкірку і акуратно знімаємо її з обох боків. Тепер настала черга кісток. Надріз має бути близько 1-2 см залежно від розміру риби, тоді ми зможемо поділити її на 2 частини одним рухом. Як тільки риба розділена вздовж, акуратно витягуємо кістку.