Розморожуйте тісто у заводській упаковці або оберніть його харчовою плівкою, щоб тісто зверху не обсохло. Розкочуйте пласти розмороженого тіста в одному напрямку, наприклад, тільки від себе. Розрізайте листкове тісто дуже гострим ножем. Слідкуйте, щоб тісто під час роботи не тяглося за ножем.
Щоб розморозити дріжджове тісто у теплій воді, дістаньте його із заводського пакування, загорніть у кілька пакетів і зануріть у теплу воду. Ви можете міняти воду, поки вона остигає. При такому способі дріжджове тісто буде готове до роботи за 40-50 хвилин.
Розморожувати листкове тісто потрібно у холодильнику (до 10 годин), якщо немає часу – при кімнатній температурі (до 3 годин). Але тоді на нього потрібно обережно натискати кожні 15-20 хвилин. Краще розморожувати в упаковці, щоб тісто не висохло. Починайте працювати з тестомколи воно майже розморозилося, але не стало м'яким.
Щоб розморозити листкове тісто, його потрібно покласти в два поліетиленові пакети, зверху можна обернути чимось теплим, наприклад, рушником і помістити на гарячу батарею. Якщо опалення хороше, то рушник швидко нагріється і довго підтримуватиме тепло.