на 1 частину лікарської сировини беруть 10 частин води кімнатної температури. Отриманий напівфабрикат нагрівають на киплячій водяній бані протягом 15 хвилин, а потім наполягають при кімнатній температурі 45 хвилин. Після цього настій фільтрують, віджимають залишок і – ліки готове.11 лист. 2015р.
Як готувати відвари трав?
Відвари: траву насипають у посуд, заливають сирою водою, перемішують, накривають кришкою, залишають на ніч за кімнатної температури, а вранці настояну траву ставлять на вогонь, кип'ятять під кришкою 5-7 хвилин, знімають з вогню, залишають під кришкою на 30 хвилин, проціджують і доливають кип'яченою водою до необхідного об'єму.
Що таке відвар трав?
Відвар із трав Це кореневища, кора, плоди тощо. п. Таку сировину відварюють на киплячій водяній бані не менше 30 хвилин. Після зняття суміші з водяної лазні слід тримати під закритою кришкою ще кілька хвилин, а потім процідити.