Як можна їсти порей

Порей вживають і в сирому, і в приготовленому вигляді – смаженому, вареному, тушкованому. Також у їжу використовується висушений порей. Цибуля-порей може служити гарніром до м'яса або риби, його використовують як приправу до бульйону, супу, додають у салати, соуси та в консервацію.16 черв. 2020р.

Яку частину цибулі-порею можна їсти?

У кулінарії використовуються зелені стебла та білі цибулини цибулі-порей, верхні стебла не використовуються. У цибулі-порей, як і в більшості овочів, міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітамін С, багато калію, а також фосфор, кальцій, магній, натрій.

Чи можна їсти стебло цибулі-порею?

Порей – це дворічна цибуля, найближчий родич звичного всім цибулі. Тільки у нього відсутня яскраво виражена цибулина, в їжу йде листя, поки вони молоді, і стебло-черешок.

Related Post

Як можна мило називати друга англійськоюЯк можна мило називати друга англійською

Як англійці лагідно називають один одного? Dear/dearest – дорога, дорога / найдорожча, дорога. Darling – дорогий, коханий; дорога, кохана. Honey (скорочено "hon") – голубчик; голубка / милий; мила. Muffin –