Порей вживають і в сирому, і в приготовленому вигляді – смаженому, вареному, тушкованому. Також у їжу використовується висушений порей. Цибуля-порей може служити гарніром до м'яса або риби, його використовують як приправу до бульйону, супу, додають у салати, соуси та в консервацію.16 черв. 2020р.
Яку частину цибулі-порею можна їсти?
У кулінарії використовуються зелені стебла та білі цибулини цибулі-порей, верхні стебла не використовуються. У цибулі-порей, як і в більшості овочів, міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітамін С, багато калію, а також фосфор, кальцій, магній, натрій.
Чи можна їсти стебло цибулі-порею?
Порей – це дворічна цибуля, найближчий родич звичного всім цибулі. Тільки у нього відсутня яскраво виражена цибулина, в їжу йде листя, поки вони молоді, і стебло-черешок.