Насінням коріандру ароматизують лікери, в сушеному та подрібненому вигляді їх додають у випічку та кондитерські вироби, супи, ковбаси (наприклад, тюрингські), сири, м'ясні та рибні страви, салати. мелений коріандр дуже швидко втрачає смак і аромат, тому краще купувати цілісні насіння коріандру.
Як правильно їсти коріандр?
У їжу приймають як його кругле насіння, так і свіже листя, що мають виражений пікантний смак. Користь та шкода коріандру обумовлені його складом, що містить безліч вітамінів, мікро- та макроелементів.
Чи можна жувати насіння коріандру?
Пожуйте очищене насіння коріандру, щоб уповільнити дію алкоголю та прибрати його запах з рота. Цей прийом також допоможе при хворому горлі, але вже жувати треба буде цілу чайну ложку насіння.