Як приготувати скумбрію?
Скумбрію випатрайте, видаліть хвіст, голову і плавці, потім наріжте на великі шматочки. Залийте рибу соусом, що вийшов, і залиште в холодильнику на годину-півтори. Викладіть скумбрію у форму для запікання, змащену олією. Готуйте приблизно 30–40 хвилин за температури 180 °С.
Як приготувати скумбрію, щоб не було запаху?
Як запекти скумбрію в духовці – "ванна" від запаху Робимо оцтовий розчин – три столові ложки 9% оцту на літр води. В отриманій суміші замочуємо тушку риби на 10 хвилин. До речі, цей секретний лайфхак працює фактично з будь-якою рибою, окрім червоної. Після "ванни" тушку потрібно добре промокнути паперовими рушниками.