Живі дріжджі можна використовувати одразу. Тобто просто покришивши їх у тісто. Або попередньо замочивши їх у теплій воді з невеликою кількістю цукру. Сухі активні дріжджі активувати у теплому солодкому середовищі потрібно обов'язково!
Як використовувати звичайні дріжджі?
Сухі активні або миттєві розлучаються так: на 1 г дріжджів береться 5 г теплої води (35 ° С), продукт заливається водою і залишається на 15 хвилин для активізації. Швидкодіючі не вимагають попереднього замочування. Їх потрібно змішати з борошном і додати|добавляти| в тісто. Такі дріжджі найкраще підходять для тіста на піцу.
Як розвести свіжі дріжджі?
Перед тим як замішувати тісто, пресовані дріжджі треба розвести невеликою кількістю теплої води з температурою 28-32 ° С. Це допоможе рівномірніше розподілити дріжджі, що вносяться, по всьому тесту. Крім цього, така температура оптимальна для життєдіяльності дріжджів.