Як розм'якшити тверді пиріжки?
Розм'якшити верх пирога можна, якщо рясно змастити його після випікання водою. Після цієї процедури бажано накрити пиріг кришкою або харчовою плівкою, щоб трохи відм'якнути. Кладіть на дно каструлі тканинну серветку або папір, щоб вона ввібрала конденсат. Тоді пиріжки стануть м'якими, але не розмокнуть.
Чому пироги виходять тверді?
Неякісні дріжджі. Готується дріжджове тісто з|із| додаванням сухих або свіжих дріжджів. Вони повинні піднімати масу, заповнювати її повітрям. При поганій якості продукту процес бродіння не йде, тісто вийде тугим, а пиріжки в готовому вигляді будуть сухими коржі, що нагадують.