Чекаємо, коли з внутрішньої поверхні повністю зникне кіптява (тандир зазвичай біліє зсередини приблизно через 30 хв.).
Як визначити готовність тандира?
Як визначити, що тандир готовий? Дуже просто, коли Ви розпалюєте тандир, його стінки зсередини покриваються кіптявою, а коли він уже протопився, кіптява зі стінок облітає і він стає знову білим, чекайте, поки прогорять дрова, що залишилися, і готуйте.
Скільки часу тримати м'ясо у тандирі?
У кожної страви воно своє. Так м'ясо на шампурі в тандирі готується 10-15 хвилин, курка 30-40 хвилин, гусак і бараняча нога – 1-1,5 години. У будь-якому випадку час приготування індивідуально залежить від використовуваного тандира, температури навколишнього повітря, вітру і звичайно рецепту.