Корисні властивості стільникового меду полягають у наданні не тільки ранозагоювальної, протизапальної, бактерицидної, але навіть протигрибкової та болезаспокійливої дії. Фітонциди насичують його амінокислотами, вітамінами та ферментами, а пилок має омолоджуючий ефект. Опис.17 жовт. 2016 р.
Як правильно їсти бджолині стільники?
У шлунку та кишечнику віск діє як адсорбент, пов'язуючи токсичні речовини та виводячи їх з організму. Щоб з'їсти стільники, їх потрібно дуже довго жувати або їсти з чорним хлібом.. Корисні властивості сот бджолиних народна медицина знає давно. Бджолярі отримують віск після того, як відкачають мед.
Навіщо корисно їсти стільники?
Також у складі є перга – спресований пилок рослин. Всі ці продукти багаті на вітаміни і мають виражені бактерицидні властивості. Тому стільники часто використовують для профілактики та лікування запальних захворювань горла та ясен, очищення від зубного нальоту, зміцнення емалі.