Ягоди
шовковиці
Шовковиця (не шовковиця), тутове дерево або шовковиця (лат. Morus) рід рослин сімейства Тутові (Moraceae), що складається з 17 видів листопадних дерев, поширених у теплому помірному та субтропічних поясах Євразії, Африки та Північної Америки.. Вітрозапильна рослина. Супліддя шовковиці чорної.
https://ua.wikipedia.org › wiki › Шовковиця
Шовковиця – Вікіпедія
містять багато харчових волокон, які здатні нормалізувати роботу ШКТ. Одна порція може забезпечити 10% добової норми споживання клітковини. Стиглі ягоди покращують роботу кишечника, виводять токсини, знижують ризик виникнення спазмів, здуття живота.25 лип. 2022р.Скільки на день можна з'їдати шовковиці?
При гіпертонії можна вживати і свіжі шовкові плоди, але не більше 2 склянок на добу. Широкого поширення набули шовковичні плоди і в кулінарії.
Кому не можна їсти шовковицю?
Кому заборонено споживати шовковицю Людям, які страждають на діабет, слід обережно вживати шовковицю через велику кількість в ній цукру. Також необхідно пам'ятати, що шовковиця – сильний алерген, тому переїдання може спричинити розлад шлунка. Маленьким дітям теж слід давати ці ягоди.