Чорнило каракатиці використовують, в основному, як приправу. Пасти та соуси, паелья та різотто з чорнилом каракатиці набувають неймовірного кольору та приємного смаку. Випіканню чорнила каракатиці надають чорний колір, але не впливають на смак виробу, що випікається.
Чи можна їсти чорнило каракатиці?
Чорнило, як і м'ясо молюска, придатні для їжі, їх часто відносять до суперфудів. Вони багаті на залізо та антиоксиданти, корисні для здоров'я серцево-судинної системи, правильного травлення та ефективного кисневого обміну.
Як використовувати соус з чорнилом каракатиці?
Рекомендації до вживання: Лінгуїне з чорнилом каракатиць. Нагрійте трохи оливкової олії у великій сковороді, додайте|добавляйте| вміст банки. Окремо приготуйте 200 г лінгвіні аль денте і після зливу води, додайте їх до сковороди. соусом, все ретельно перемішуючи.