Соя — найпоширеніша серед зернобобових та олійних культур. Вона служить сировиною для широкого спектру харчових продуктів, а високий вміст білка та цінних харчових компонентів дозволяє використовувати її як недорогий замінник м'яса та молочних продуктів.
Що роблять із сою?
З нього робляться сир, молочні замінники, спаржа. З віджатих бобів сої отримують борошно та олію. З допомогою спеціальної варіння виходить продукт, пористий структурою. Туди додаються різні культури та штами мікроорганізмів.
Навіщо використовують сою?
Соя знаходить широке застосування як замінник м'яса завдяки цінному білку, що входить до її складу. Соєва олія використовують в їжу, воно підходить для смаження та заправки салатів, а також для приготування інших продуктів. Соя – цінна кормова культура.