Крім юшки, рибу можна використовувати на водоймі в смаженому або печеному вигляді. Для смаження необхідно брати з собою алюмінієву сковорідку з довгою ручкою, олію та панірувальні сухарі. Рибу чистять від луски, обрізають голови, потрошать і миють, посипають трохи всередині та злегка натирають ззовні сіллю.
Що робити із живою рибою?
Живу рибу краще не мучити, а умертвити одразу. Для цього можна вдарити її молотком по голові або зробити надріз прямо під головою між двома грудними плавцями, а потім випустити кров. Морозиву рибу розморожують за кімнатної температури.
Як обробляти свіжу рибу?
Свіжу рибу промивають, солять у насиченому соляному розчині, витрата солі становить 15 відсотків від маси риби, Тривалість посолу становить 5 годин. Підсолений напівфабрикат ретельно промивають. Сушать рибу 3-5 годин за наступним режимом.