Крім юшки, рибу можна використовувати на водоймі в смаженому або печеному вигляді. Для смаження необхідно брати з собою алюмінієву сковорідку з довгою ручкою, олію та панірувальні сухарі. Рибу чистять від луски, обрізають голови, потрошать і миють, посипають трохи всередині та злегка натирають ззовні сіллю.
Що робити З рибою, яку спіймав?
За правилами аматорської риболовлі, пійману рибу необхідно негайно умертвити або помістити в садок, але потім все одно вбити. Відпускати назад не можна в жодному разі.
Як зберегти рибу після риболовлі?
В ідеальному варіанті рекомендується розділяти хижу і мирну рибу за різними сумками або пакетамиТак як агресивні види псуються набагато швидше. Природно, що сумка з уловом за будь-якої погоди повинна стояти в тіні у відкритому стані. По приїзду додому впійману рибу слід обов'язково перебрати та почистити.