Агар–агар використовують для приготування мармеладу, зефіру, пташиного молока, желе, суфле, для отримання м'ясних та рибних заливних страв, для виготовлення морозива, соусів, маринадів, а також для освітлення напоїв.29 лип. 2015р.
Як правильно розводити агар-агар?
Як розвести агар агар для желе Для приготування знадобиться основа для желе (сік, фруктове пюре, молоко), цукор (при необхідності) та агар-агар у пропорції: 1 г загусника на 100 мл рідини. Якщо ви готуватимете желе з кислих продуктів, то агару потрібно застосовувати в 1,5 рази більше.
Як правильно використовувати агар-агар у кулінарії?
Як розводити агар–агар Не потрібно додавати пластівці чи порошок агар–агара у їжу! Перед використанням агар–агар необхідно замочити в холодній рідині (вода, молоко, чай, сік овочевий або фруктовий, бульйон) приблизно 15 хв., а потім постійно помішуючи, прогріти 5 хв. для активації та повного розчинення.