Що означає символ віри

Символ віри (грец. σύμβολον) задокументований перелік основних догматів християнського віровчення. Термін походить від давньогрецької назви документів такого роду.

У чому сенс Символу віри?

Символ віри або сповідання християнської православної віри – це молитвослів'я, в якому містяться всі основні положення та догмати віри православної. Вчення Церкви в «Символі» викладено у короткій, але дуже точній формі. Символ віри складено у 4-му столітті, отцями Першого та Другого Вселенських соборів.

Що за молитва Символ віри?

СИМВОЛ ВІРИ Вірую в єдиного Бога Отця, Вседержителя, Творця неба та землі, видимим же всім і невидимим. І в єдиного Господа Ісуса Христа, сина Божого, Єдинородного, що від Батька народженого перед усім віком; Світла від Світла, Бога істинна від Бога істинна, народжена, нестворена, єдиносущна Батькові, Ним же вся биша.

Related Post

Коли відбувся розкол ісламуКоли відбувся розкол ісламу

Перший релігійно-політичний розкол в ісламі виник у другої половини VII століття. Розбіжності щодо характеру і наступності влади в халіфаті призвели до поділу мусульман на сунітів, шиїтів (араб. «прихильники», «партія») і

З чого роблять папір снігурочкаЗ чого роблять папір снігурочка

У чому різниця паперу Снігуронька та Світлокопі? Різниця у шорсткості паперів найбільш значущий фактор за яким папір Снігуронька відрізняється від світлокопії. Справа в тому, що високий відсоток шорсткості призводить до

Коли зірвав спинуКоли зірвав спину

постраждалий повинен лягти на спину на рівну тверду поверхню; на хворе місце варто накласти мазь з ефектом знеболювання: добре підійде "Диклофенак", "Кетонал", "Найз" тощо; ні в якому разі не грійте