Риб'ячий жир – тваринний жир, що міститься в рибі та одержуваний з риби (наприклад, печінки тріски). Найчастіше видобувається з м'яса морських риб холодних вод світового океану – скумбрії, оселедця та інших жирних сортів риби.
Навіщо треба пити риб'ячий жир?
У клінічних випробуваннях було доведено, що омега-3 регулює кров'яний тиск, знижує згортання крові і, таким чином, знижує ризик серцевого нападу та інсульту. Крім того, Омега-3 знижує рівень тригліцеридів і холестерину низької щільності, має протизапальну та антиаритмічну активність.
У чому різниця між Омега-3 та риб'ячим жиром?
Різниця між риб'ячим жиром та омегою-3 Риб'ячий жир – це масло, що отримується з тканин риби. Омега-3 – це жирні кислоти, зокрема поліненасичені жирні кислоти.. Поліненасичені – це науковий термін, що означає жирні кислоти з більш ніж одним подвійним зв'язком між вуглецями.