Е 200 – сорбінова кислота та Е 211 – бензоат натрію. Не лякайтеся назв, ці консерванти відносно нешкідливі, крім слабких алергічних реакцій. Вони пригнічують зростання дріжджових грибків та плісняви.
Що викликає Е-211?
Бензоат натрію небезпечний тим, що може пошкоджувати ДНК і викликати тим самим цироз печінки, хворобу Паркінсона та деякі нейродегенеративні хвороби..
Що таке Е-211 у продуктах?
Бензоат натрію (харчова добавка E211) – це з'єднання бензойної кислоти, що присутня в природі в низькій концентрації в таких продуктах, як яблука, журавлина, кориця, гвоздика, чорнослив. Бензоат натрію білий порошок, який не має смаку та запаху.