До легких закусок відноситься і горезвісний лимон із сіллю. Замінити набридлий цитрус можна іншими фруктами, краще тропічними: апельсином, ананасом, грейпфрутом. У Європі текілу люблять закушувати часточкою апельсина, який безпосередньо перед вживанням опускають у суміш цукру та кориці (або лише корицю).
Як правильно подати текілу?
Класичний прийом текіли полягає у її подачі у вигляді аперитиву, або дижестиву. Важливо! Не рекомендується пити напій під час їди, а також закушувати. Мексиканці, наприклад, люблять застосовувати текілу як ароматичну добавку до кави або чаю.
Як правильно пити текілу із тіла?
На зовнішній бік долоні між великим та вказівним пальцями насипає трохи солі. Далі цими ж пальцями беруть часточку лайма (можна звичайного лимона). Потім злизують з долоні сіль, випивають чарочку текіли і закушують часточкою лимона. Схема називається «Лізні!