Посуд із нержавіючої сталі з антипригарним покриттям найпопулярніша для запікання у духовці. Це легкий та жароміцний матеріал. Сталь легко дряпається, тому в такому посуді краще не розрізати ножем.11 Грудня. 2022 р.
Яке м'ясо краще для запікання?
Для запікання цілком підходять шматки з прошарком із сала. Природний жир буде топитися за високої температури і поступово просочить м'ясо – воно вийде соковитим і ніжним. В ідеалі це грудинка, окіст, лопатка, шия або рулька.
Що краще для запікання шийка чи лопатка?
Лопатка грубіше і щільніше шийної частини. Це свиняче м'ясо вимагає тривалого приготування, тому підходить для варіння, гасіння та запікання. Найкраще використовувати лопаткову частину для фаршу, його добре класти в пельмені. З кісткової частини виходить наваристий бульйон.