Сайра багата поряд корисними для організму вітамінами та мінералами. У ній містяться мінерали, такі як нікель, фтор, хром, молібден, залізо, фосфор, хлор, калій, магній, натрій та кальцій. Вітаміни РР (НЕ) (РР), А, D, В. У дрібних особин калорійність досягає 143 ккал, у великих 262 ккал.
Чим корисна консерва сайра?
Основна перевага та користь сайри – вміст у ній природних антиоксидантів. Вона багата на корисні жири омега-3 і омега-6. Завдяки їх регулярному вживанню зміцнюється серцевий м'яз та знижується ризик серцево-судинних захворювань. Ця риба добре для профілактики атеросклерозу.
Яка риба в консервах найкорисніша?
Риба багата великою кількістю білка. Білок тунця найкорисніший, він засвоюється на 95%. Тріска багата на вітамін D і омега-3, особливо в консервованій печінці. Найбільш корисні консерви ті, у яких риба у власному соку, без додаткових шкідливих добавок та підсилювачів смаку.