Дієтологи вважають ікру найціннішим харчовим продуктом. У ній міститься понад 30% білка, який засвоюється людиною набагато краще, ніж білки, що містяться у м'ясі та молочних продуктах. Крім того, до її складу входять вітаміни A, D та Е, фолієва кислота, кальцій, фосфор та йод, які дуже корисні.
Які вітаміни в рибі?
В ікрі риби багато білків та солей, є вітаміни А, Е та Д. Перш за все, ікра є все ж таки джерелом білка. Його перевага у тому, що він досить швидко засвоюється. У складі ікри є і «дефіцитні» амінокислоти.
Скільки ікри можна їсти за день?
Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург вважає безпечною нормою споживання червоної ікри – не більше 20 грамів на добу.