Зерна пшениці – це гарне джерело вітамінів та корисних речовин. У ній містяться кальцій, калій, хром, мідь, кремній, селен, цинк, залізо, йод, вітаміни B5, Е, С, D, Р, фолієва кислота.
Чим корисні зерна пшениці?
Пророщена пшениця нормалізує обмін речовин, очищує мікрофлору кишечника. При захворюваннях органів дихання та кашлі допомагає відвар із висівок. До складу пшеничного зерна входять: крохмаль та інші вуглеводи (50-60%), білки (від 10% до 20%), рослинні жири.
Чи можна їсти пшеницю щодня?
Вживати пророщені зерна пшениці слід у профілактичних цілях. Вони принесуть користь усім, крім тих, хто має целіакію або алергію на пшеницю. Вживати паростки або сік з них постійно не варто.